Maak kennis met
Rein Cleaning

Samen bekijken we de beste oplossing voor jullie schoonmaakvraag.

Dakgoten reinigen

Uw dakgoot schoonmaken voorkomt dure schade.

Bij een verstopping van uw dakgoot kan deze gaan lekken of zelfs gaan doorhangen als gevolg van het extra gewicht door vuil en water. Met regelmatig reinigen voorkomt u dure en onnodige reparaties.

Daarnaast kan bij een verstopte dakgoot het water over de dakgoot-rand stromen en zo vocht,-schimmelschade ontstaan aan gevels of aan uw plafonds in de woning. Daarnaast ligt houtrot in de draagconstructie en de houten gevelbekleding op de loer.

Dit zijn dure reparaties en vaak onnodig. Zorg daarom dat uw dakgoten minimaal 1-2 keer per jaar worden schoongemaakt. Bijv na herfst als alle blad van de bomen is.

Afhankelijk van uw situatie kunt u bijvoorbeeld uw goot beschermen met boldraadroosters boven de afvoer of de dakgoot in zijn geheel beschermen met dakgootafdekking. Deze dient uiteraard wel ook vrij van blad, mos etc te worden gehouden.

Ook kunt u voorkomen dat vogels of ongedierte zich nestelt onder de dakpannen door zogenaamde vogelschrootjes aan te brengen. Dit voorkomt dat er nesten onder uw dakpannen gemaakt worden en er isolatiemateriaal van uw eigen dak weggepikt wordt.

De meest voorkomende oorzaken van verstoppingen en lekkages zijn:

-Bladeren en groen afval

-Stof en zand

-Vogelpoep en nesten

-Veroudering van materialen

Maak uw dakgoten daarom regelmatig schoon en laat ze uit voorzorg inspecteren!

Meer informatie over onze producten? Neem contact op!