Maak kennis met
Rein Cleaning

Samen bekijken we de beste oplossing voor jullie schoonmaakvraag.

Houtwerk reiniging

Het houtwerk van je woning krijgt door het jaar heen veel te verduren. Het wordt constant blootgesteld aan zonlicht, neerslag, luchtvervuiling en insecten. Onder invloed hiervan verliest het houtwerk zijn glans. Ook de kleur en duurzaamheid worden aangetast. Als houtwerk regelmatig wordt schoongemaakt verleng je de levensduur. We raden daarom aan minimaal één keer per jaar het houtwerk goed te reinigen.

Vervuiling tast het houtwerk geleidelijk aan. Er komen heel wat stoffen op het houtwerk terecht die je niet kunt zien en natuurlijke stoffen zoals zand. Zo ontstaat er een opeenhoping van vuil op de verflaag van het houtwerk. Deze laag vuil houdt vocht vast. Vocht is een voedingsbodem voor algen en mos. Als het vuil gaat inwerken op de verf wordt deze laag aangetast. Op een lange termijn kan dit houtrot tot gevolg hebben.

Invloed van het weer

Houtwerk op het zuiden of westen wordt vaak meer beïnvloed door het weer. Hier staat de meeste wind, regen of zon op. Op deze plekken heeft het hout daarom extra aandacht nodig. De onderste delen van houten kozijnen en deuren zijn het meest kwetsbaar. Besteed op deze plekken daarom ook wat meer en regelmatiger aandacht aan reiniging en onderhoud.

Op schoon hout zullen de weersinvloeden veel minder invloed hebben. Een glad oppervlak stoot water namelijk makkelijker af. Vocht blijft dan niet zo lang aanwezig en zal zo het hout minder snel aantasten.

Meer informatie over onze producten? Neem contact op!