Maak kennis met
Rein Cleaning

Samen bekijken we de beste oplossing voor jullie schoonmaakvraag.

Damwand reiniging

Damwand beplating zien we vaak bij loodsen en magazijnen. Het bestaat in diverse kleuren en kwaliteiten. Na verloop van tijd vertoont deze beplating zwarte of groene aanslag.

Bij het schoonmaken van gecoate gevels is het belangrijk om de juiste methode te gebruiken.

De beschermende toplaag is uitermate bestand tegen weersinvloeden, en om dit zo te houden is het beter om geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken.

Het gebruik van hoge druk is niet aan te raden, omdat het risico te groot is dat de toplaag dan wordt beschadigd. Wanneer dit het geval is zul je blijven zien wat met de hogedruk is gereinigd. Ook is de gevel blootgesteld aan aantasting van het metaal.

Handmatig schoonmaken is beter. Door het werken met zachte borstels die gevoed worden met water en een maximale druk van 10 bar, kunnen er geen beschadigingen gemaakt worden aan uw damwand.

Deze borstels zijn gemonteerd op een telescoop waarmee tot een hoogte van 13.5 meter kan worden gewerkt. Dit komt via dunne waterleidingen aangevoerd vanuit de bedrijfsbus naar de borstel. Dit water (Osmosewater genoemd) is ontdaan van kalk en mineralen zodat er geen vlekken op de gevel achterblijven.

Nadat het vuil is losgeweekt en verwijderd met de borstel, wordt de gevel goed nagespoeld om alle restvervuiling te verwijderen. Ook zullen alle ramen die zich in de gevel bevinden op dezelfde manier worden mee gereinigd en drogen schoon en streeploos op.

Meer informatie over onze producten? Neem contact op!